Nøglebestilling| 82 82 82 09
er dit hjem et nemt mål for indbrudstyven

Tag testen: Hvor tyverisikret er dit hjem?

Juledagene er den tid på året, hvor der sker allerflest indbrud. Test dit hjem og se hvor godt det er sikret mod tyven!
Vi har samlet 10 spørgsmål, der kan afklare hvor nemt et mål dit hjem er for indbrudstyven.

Når du svarer, vil det mest “korrekte” svar blive vurderet, som rigtigt. Hvor den mindst sikre løsning vil blive anset, som forkert. Flest “korrekte” svar giver altså en indikation om at dit hjem er bedre sikret.

Hvor tyverisikret er dit hjem? Få svaret her!

Næste

#1 Er dine vinduer sikret?

50% af alle indbrud bliver begået gennem vinduet
Derfor er det ofte ikke nok bare at lukke vinduet for at holde tyven væk. KEYPARTNER anbefaler at montere vindueslåse på dine vinduer, for at gøre tyvens arbejde sværere. Du kan vælge at få monteret vindueslåse af en professionel låsesmed eller gøre det selv.

#2 Hvilken lås/cylinder er på dine yderdøre?

Mange danske hjem er desværre forsynet med usikre låse. Hvilket betyder at boligen ikke er sikret optimalt mod indbrudDet er ikke til at se med det blotte øje, om låsecylinderen er af høj eller lav sikkerhed. To cylindre kan nemlig se helt ens ud, men byde på både høj og lav sikkerhed. Det er kun muligt at se forskel hvis man kigger på selve nøglen.

Du kan kende en usikker låsecylinder på, at dens nøgle har et rundt hoved og kun har 5 stifter. Nøglen kan frit kopieres og indbrudstyven kan let dirke låsen op.
En sikker lås derimod har mindst 6 stifter. Du kan kende en sikker lås på dens nøgles trapez-formet udseende med et ovalt og rundt hul i.

#3 Hvor mange låse har du på døren?

KEYPARTNER anbefaler at yderdøren sikres med en suppleringslås, så døren kan modstå en større belastning ved et indbrudsforsøg.

Vælg en lås med nøgle både på indersiden og ydersiden. Så kan indbrudstyven ikke bruge den som flugtvej.

#4 Hvornår blev låsen/cylinderen sidst skiftet på dine yderdøre?

Mange låse er for gamle eller slidte, og lever derfor ikke op til de krav om sikkerhed der er i dag. Det anbefales at man får udskiftet sin lås hvis den er mere end 10 år gammel, så den lever op til de standarder, der er i dag. Sikkerhed og teknologi har udviklet sig meget over årene, og man kan ikke forvente at sikkerheden er i top, hvis låsen er gammel og slidt.

#5 Giver du naboen besked når du er bortrejst?

Man skal ikke undervurdere godt naboskab, som et redskab til effektiv indbrudssikring. Ifølge Nabohjælp kan godt naboskab forebygge hvert 5. indbrud. Du kan nemt og hurtigt blive medlem ved at gå til www.nabohjælp.dk, oprette en profil og følge anvisningerne. Derefter vil du få tilsendt klistermærker, som du kan sætte op på din hoveddør.

#6 Er din terrassedør sikret?

Udover hoveddøren er det vigtigt ikke at glemme andre døre i hjemmet, som for eksempel en terrassedør. Tyven vil hurtigt finde den indgang til huset, der er dårligst sikret. Er terrassedøren ikke sikret er den en oplagt indgang for tyven. For at forhindre at tyven kan få et koben indimellem døren og ramme, anbefaler KEYPARTNER at du monterer en sikkerhedsskinne på terrassedøren.

#7 Har du en tyverialarm monteret?

Det er tidligere blevet påvist at alarmer har en afskrækkende effekt på indbrudstyve. Et alarmklistermærke i vinduet kan få tyvene til at tabe modet, sommetider, før de overhovedet er brudt ind. Selvom alarmer ikke er en garanti mod indbrud, så har de en forebyggende effekt. Tyverialarmer sætter tyven under tidspres, fordi de skaber larm og opmærksomhed. På den måde er de med til at minimere skaden ved et indbrud. I hele december monterer KEYPARTNER Ajax alarmsystemer til bare 3.600 kr.

#8 Hvordan er belysningen omkring dit hjem?

Indbrudstyven vil gerne have fred og ro til sit arbejde. Derfor bliver indbrudstyve typisk tiltrukket af stille og mørklagte huse, hvor de kan arbejde uforstyrret. Belysning ved hoveddøren har en præventiv effekt mod indbrud.

For få basører kan du selv installere udendørsbelysning, som tænder på bestemte tidspunkter eller via bevægelsessensorer. Men lad ikke udendørsbelysningen være tændt alene. Det er tydeligt at huset er tomt, når det er helt mørkt indenfor.

#9 Hvordan opbevarer du dine værdigenstande?

Tyven har ofte travlt, og vil ikke bruge unødigt tid. Så gør lidt for, at tyven skal bruge tid på at finde frem til dine værdigenstande. Tænk derfor utraditionelt. Hvor er det mindst sandsynligt, at tyven leder efter dine værdigenstande. Brug gemte skrin ovenpå høje skabe, bestikskuffen eller i skjortelommer.

#10 Har du styr på hvem, der har nøgler til dit hjem?

Har du ikke styr på hvor mange nøgler, der er i omløb til din bolig, er det en god ide at få lavet en udskiftning. Det samme gælder, hvis du er flyttet og der ikke skiftet lås ved overtagelse. Du ved nemlig aldrig hvor mange nøgler der er i omløb eller kopieret. KEYPARTNER anbefaler altid at man får udskiftet sine låse for ens egen sikkerhed. Der er mange forskellige muligheder og sikkerhedsniveauer. Og bliv altid  rådført af en professionel låsesmed, når du skal have skiftet dine låse.

Se dit resultat

Så sikkert er dit hjem

Sådan!

Dit hjem er godt sikret mod udbudne gæster! Men man kan altid blive klogere. Find flere tips til indbrudssikring her 

Der er plads til forbedring!

Dit hjem et nemt mål for tyven. Læs mere om hvordan du kan sikre dit hjem her

Kontakt os uforpligtende

Få en optimal løsning, til lige præcis jeres behov

OBS: Når du indsender dit navn, e-mail og telefonnummer i kontaktformularen, benytter vi dine persondata mhp. at skabe den ønskede kontakt. Læs mere her.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Footer Logo
Vil du have en sikkerhedsløsning der holder?
Kontakt os og hør hvad vi kan gøre for dig.
Døgnvagt 24/7

KONTAKT OS

  • Øster Søgade 36, 1357 København K
  • 82 82 82 09
  • info@keypartner.dk
  • CVR-Nr. 36963964

CERTIFICERET AF

Cerfidan
forsikring og pension
Ruko