Skip to main content
Usikre opgangsdøre i københavn

Så nemt er det at få adgang til din opgang!

Mange ejerforeninger har opsat dørtelefoner ved opgangsdøren, så døren kan låses af, og folk kun kan komme ind, hvis de har et ærinde hos en af beboerne. Det er et skridt i den rigtige retning. MEN… Der kan være faldgruber, der gør det let for tyven at åbne de fleste opgangsdøre.

Så nemt er det at åbne de fleste opgangsdøre til etageejendomme i København. Her ses åbningen af 3 gadedøre på Vesterbro i København.

Udsatte gadedøre i København

Danmark er et af de lande i EU med flest indbrud i private hjem, og tyvebanderne slår gerne til i storbyens etageejendomme.
Den mest oplagte måde at gardere sig mod indbrud er ved at sikre bygningens døre og vinduer. Opgangen og særligt gadedøren i boligforeningerne eller ejerforeningerne er et af de arealer der oftest trænger til renovering, og mange opgangsdøre i København er meget slidte. Det skyldes at det hyppigt er den mest trafikerede del af ejendommen.

For at øge sikkerheden har mange bolig- og ejerforeninger opsat dørtelefoner i opgangen for undgå besøg af tyven. Opgangsdøre er ofte forsynet med et simpelt el-slutbrik og en låsekasse med en enkelt falle, så døren låser når den lukkes af dørpumpen. Hvis opgangsdøren er indadgående, kan den tit brydes op, som illustreret i videoen med et stykke plastik, eller et spark. Døren er derfor ikke sikret nok til at forhindre en indbrudstyv i at komme ind i bygningen.

LÆS OGSÅ: Serviceaftale af sikkerhedsløsning

Indbrudssikring i bolig- og ejerforeninger

Heldigvis findes der adskillige måder hvorpå ejer- eller boligforeninger kan optimere bygningens sikkerhed og forhindre indbrudstyve i at få adgang til opgangen.

Københavns gader er fyldt med slidte gadedøre, som gør det nemt for indbrudstyven at få adgang til de mange etageejendomme. 

Korrekt montering af låse

Gadedøren skal være så solid, at den kan modstå indbrudsforsøg. Hvilket kan ske med forbedring af den eksisterende dør og karm. En magnet lås vil kunne modvirke at opgangsdøren nemt kan åbnes  med et stykke plastik, som vist i videoen. Samtidig vil en montering af en magnetlås og et sikkerhedslutblik give en højere brudsstyrke ved et indbrudsforsøg med spark. Derudover er det essentielt at låsen på døren monteres af en professionel låsesmed, for at sikre at opsætningen er korrekt.

LÆS OGSÅ: Slip for stort nøglebundt med låsesystem

Øg sikkerheden med dørtelefon

Med en dørtelefon installeret kan bygningen aflåses alle timer i døgnet og åbnes efter behov for beboernes gæster. En dørtelefon er et godt redskab til at sikre at fremmede ikke får adgang til bygningen. Det er vigtigt at opgangen er forsynet med en dørtelefon af god kvalitet, så beboerne kan have en tydelig samtale og kun åbner døren for besøgende med et reelt ærinde. Dørtelefon med videokamera kan i nogen grad forhindre, at der lukkes fremmede personer ind i opgangen, da brugerne kan sikre sig, at de rent faktisk kender personerne de lukker ind.

LÆS OGSÅ: Dørtelefon og porttelefonanlæg i København og omegn

Spær bortkomne nøgler med adgangskontrol

Med et elektronisk låsesystem slipper den enkelte beboer for at rende rundt med flere nøgler, for at have adgang til opgangsdør, lejlighedsdør, kælderrum og lignende. Systemet gør det nemlig muligt at bestemme hvilke døre hver nøglebrik skal give adgang til. Systemet administreres fra en PC i ejendomsadministrationen. Hvilket forenkler en række processer, der tidligere kunne forvolde problemer. Hvis en beboer mister en nøglebrik, kan den nemt og hurtigt slettes fra systemet, så den ikke længere virker. Derudover hvis en hændelse i bygningen skal undersøges yderligere, er det muligt i systemets log på pc’en at se hvilken nøglebrik, der er blevet anvendt på et givent tidspunkt.

LÆS OGSÅ: Adgangskontrol giver fleksibilitet og øger sikkerheden

Suppler med videoovervågning

Et supplement til indbrudssikring af bolig- og ejerforeninger er videoovervågning. Hvis der har været problemer med kriminalitet, kan videoovervågning være et tryghedsskabende supplement. Overvågningskameraerne bør placeres så de kan optage video af de personer, som træder ind og ud af opgangen eller opholder sig i fælles arealer.

LÆS OGSÅ: Videoovervågning til erhverv

Hjælp til indbrudssikring af bolig- og ejerforeninger

Sidder du i bestyrelse i en boligforening og står din ejer- eller boligforening for en udskiftning af låse, montering af adgangskontrol, videoovervågning eller dørtelefon? Så bør I først og fremmest blive rådført af professionelle installatører, der kan tilpasse løsningen til jeres behov.

Har I brug for en professionel låsesmed til ejerforeninger, andelsboligforeninger eller almene boligforeninger? Så tøv ikke med at kontakte KEYPARTNER. Vi har flere års erfaring med at hjælpe boligforeninger med sikre løsninger til deres ejendomme. Vi tager gerne en uforpligtende snak om jeres behov og stiller med glæde erfaring og viden til rådighed på bestyrelsesmøder samt generalforsamlinger.

LÆS OGSÅ: Låsesmed Rådgivning