Skip to main content
indbrud videovoervågning

Her slog tyvene til i julen

En branche man ikke kan beskylde for, at ligge på den lade side på årets sidste dage er ”indbrudsbranchen”. Julen er uden lige årets højsæson for indbrud og julen 2019 blev da heller ikke nogen undtagelse. Til trods for færre hjem fik besøg af indbrudstyven i juledagene i år, modtog politiet fra d. 20. december til 3. januar 1369 anmeldelser om indbrud på landsplan.

LÆS OGSÅ: Har du haft indbrud?

1369 indbrud i juledagene

I juledagene drager mange på juleferie væk fra hjemmet for at fejre julen med familien. Mange får dog hyggen afbrudt pludseligt, når de vender retur til et gennemrodet hjem og opbrudte vinduer eller låse. Og julen 2019 var ingen undtagelse. I rigspolitiets opgørelse fremgår det, at der fra den 20. december til den 3. januar er blevet anmeldt 1369 indbrud i hele landet.  Sammenligner man antallet af anmeldelser i 2018, hvor der samlet blev anmeldt 1519 indbrud, fik indbrudstyve dog mindre held med at ødelægge julen for bortrejste danskere i år.

Nedenstående kort bygger på tal fra landets politikredse fra 20. december til 3. januar.

Flere juleindbrud ramte Nordsjælland

Særligt Nordsjællands politi modtog mange anmeldelser om indbrud i julen. Hele 212 anmeldelser blev indgivet. Hvilket er en stigning sammenlignet med sidste år, hvor der blev anmeldt 196 indbrud til Nordsjællands politi. Nordsjælland blev dog overgået af Østjyllands politi, der til sammenligning havde 215 anmeldelser. Helt stille gik det dog til på Bornholm, der blot havde et enkelt indbrud.

De landsdækkende tal følger dog en general tendens, at antallet af indbrud i Danmark er faldende. Der er plads til optimisme, men danskerne kan blive meget bedre til at sikre deres hjem og skubbe udvikling i den rigtige retning. Både i ferietid og til hverdag.

Hvis det samlede antal af indbrud skal længere ned, kræver det, at man mindsker markedet for de indbrudstyve, der skal have afsat deres tyvekoster. Det siger Allan Holm, chef for Nationalt Forebyggelsescenter i Rigspolitiet. Hvis du får et godt tilbud om at købe billige varer, så tænk over om det kan være hælervarer.

Derudover skal vi blive endnu bedre til at sikre vores hjem mod ubudne gæster.

En god start på indbrudssikring

Bo Trygt har samlet 6 anbefalinger til, hvordan hjemmet bør sikres når du drager væk i julen eller på ferie. Det anbefales at klippe hækken, så indbrudstyven ikke kan arbejde uforstyrret. Derudover skal man tænde lys, når man er ude og tage del i nabohjælp.

LÆS OGSÅ: Sikkerhed i top med tyverialarm

 

 

Stadig flere indbrud end resten af Europa

Selvom udviklingen er positiv, er Danmark alligevel langt fra at være i mål. Danmark har stadig en klar første plads i EU i antallet af indbrud begået per indbygger. Hvis vi sammenligner med vores nabolande, har Danmark tre gange så mange indbrud som f.eks. Tyskland og Sverige. Hvilket blandt andet skyldes vi ikke har været gode nok til at sikre vores boliger.

Skal din bolig indbrudssikres?

Det er intimiderende at opleve at have indbrud i sit hjem, og et indbrud, er et indbrud er et for meget. Du kan heldigvis gøre en del, for at undgå besøg af ubudne gæster ved at montere den rette indbrudssikring i hjemmet. KEYPARTNER står klar til at rådgive og montere de mest effektive sikkerhedsløsninger, der gør det svært for tyven at få adgang til dit hjem.

Vil du høre mere om hvordan du kan sikre dit hjem mod indbrud, så tøv ikke med at kontakte os for en uforpligtende snak.

LÆS OGSÅ: Indbrudssikring af din bolig – hold tyvene væk med tyverisikring