Skip to main content
Låsesmed teknologisk udvikling - elektronisk lås og adgangskontrol

Låsesmedens teknologiske udvikling

Rigtig mange mennesker har prøvet at låse sig ude af sin lejlighed, hus eller bil. I sådan en situation ringer man oftest til en låsesmed – sådan er det i dag, og sådan har det altid været.

Låsesmedsfaget har imidlertid været under stor udvikling de seneste år. Her i 2018 indebærer det at være låsesmed derfor ikke alene døroplukning ved uheldige situationer. Låsesmedsfaget er blevet et langt mere teknologisk fag, hvor der nu tilbydes en lang række elektroniske løsninger.

KEYPARTNER vil i denne artikel kigge nærmere på, hvordan låsesmedsfaget har udviklet sig i en teknologisk retning de seneste år.

Den moderne låsesmed bruger teknologi til at sikre arbejdspladser

Adgangskontrol i København, Vesterbro, Nørrebro og Østerbro

I stedet for et mekanisk låsesystem, der består af almindelig nøgle og lås, anvender et stigende antal arbejdspladser nu elektroniske låsesystemer. Dette sikrer blandt andet, at hele låsesystemet ikke skal udskiftes, hvis én eller flere medarbejderes nøgler forsvinder. Samtidig kan arbejdspladserne med dette system skabe større tryghed omkring, hvem der befinder sig i ejendommen, og hvornår personer kommer og går.

I 2017 var der 13.795 indbrud i danske virksomheder og 17.771 butikstyverier i danske butikker. Hvis flere danske bygninger var sikret med elektroniske låsesystemer, ville tallene muligvis se anderledes ud, da 90% af danske bygninger (ifølge statistik indhentet af KEYPARTNER) stadig bruger almindelige låse i sine døre frem for elektronisk adgangskontrol.

LÆS OGSÅ: Adgangskontrol giver øget fleksibilitet og øger sikkerheden

Private skifter nøglen ud med deres telefon

Adgangskontrol med app

Til private hjem installeres der et stigende antal elektroniske låsesystemer. Disse systemer kan styres via telefoner/smartphones, hvilket har fanget interessen hos flere børnefamilier, der har problemer med, at børnene mister nøglerne til hjemmet. Her kan forældrene sende en kode til børnene via telefonen, så de kan komme ind i hjemmet. Denne løsning er smart i en tid, hvor børn, ifølge en undersøgelse, i gennemsnit kun er 8,5 år, når de får deres første telefon. Tallene vidner om, at teknologien kun går én vej, og det er frem.

Der kan også tildeles midlertidige adgangskoder med et elektronisk låsesystem, hvis en husstand får besøg af rengøring, håndværker eller lignende. Det er altid vigtigt, at låsesmeden kan tilbyde den helt rette løsning – om det er med fokus på online eller offline låsesystemer til husstanden.

Hvad betyder den teknologiske udvikling for låsesmede?

Den teknologiske udvikling betyder, at låsesmede skal sætte sig ind i alle nye låseteknologier. For at kunne sikre arbejdspladser og private husstande bedst kræver det også videreuddannelse og specialisering hos låsesmede. KEYPARTNER er ISO 9001-certificeret på ADK, MEK, AIA (adgangskontrol, mekanisk sikring, automatisk indbrudsalarm-anlæg) og dermed godkendt af F&P (Forsikring & Pension).

Dertil tager vores medarbejdere løbende efteruddannende kurser, således at vi altid er opdateret på det nyeste inden for branch. Fornyligt er flere af vores montører blandt andet blevet certificeret i installation og montering af tågesikring.

Hvordan ser fremtiden ud for låsesmeden?

Låsesmedens erhverv har ikke ændret sit fundament. Der kommer stadig opgaver, som låsesmede altid har løst. Alligevel gennemgår låsesmedsfaget disse år en markant teknologisk udvikling med elektroniske låsesystemer, der optimerer de løsninger, låsesmede typisk udfører. Først og fremmest er målene at sikre arbejdspladser og private husstande mod tyverier, indbrud og uvelkomne gæster, men samtidig også sikre bedre funktionalitet, nemmere muligheder hvis man mister sin nøgle samt overblik over hvem der kommer og går på ens ejendom.

Er du interesseret i at se hvilken kommune, der er i størst fare for indbrud i Danmark? Så kan du læse KEYPARTNERs analyse om netop dette her.