Skip to main content
bevar julefreden 7 tips til sikring af boligen

7 tips til hvordan du ødelægger den søde juletid for indbrudstyven

Julen er hjerternes, men desværre også indbrudstyvens fest. Mange hjem efterlades tomme når familien drager på juleferie, og er derfor det rene slaraffenland for indbrudstyven. Hvilket gør den søde juletid til højsæson for indbrud. Skal du fejre julen ude, bør du straks gå i gang med at sikre din bolig. For at hjælpe dig i gang har KEYPARTNERs sikringseksperter samlet deres 7 bedste tips, så du kan komme helskinnet gennem julen.

Lad ikke indbrudstyven ødelægge julehyggen

Mens familien er samlet om julemad, juletræ og godter i juledagene udnytter indbrudstyven, at boligen ofte er alene i juletiden.
Ifølge rigspolitiet blev, der sidste år henover den 23.-31. december anmeldt 912 indbrud i private hjem. Svarende til 101 indbrud om dagen. Gennem hele 2018 blev der samlet anmeldt 28.675 indbrud, svarende til 78,5 indbrud om dagen. Med juledagene følger der altså 22,5 yderligere indbrud om dagen.

LÆS OGSÅ: Indbrudssikring af din bolig – hold tyvene væk med tyverisikring

Sikring før det er for sent

Mange danskere sikrer deres hjem for sent – efter der har været indbrud. Undgå at indbrudssikre dit hjem for sent, så du ender med at blive en del af den kedelige statistik. Du bør derfor nu gå i gang med at indbrudssikre dit hjem mod langfingrede ubudne gæster.

Låsesmedens 7 bedste tips mod indbrud

Låsesmede kan meget mere end at pille gamle låse ud og sætte nye i. Hos KEYPARTNER er vi, udover at være låseeksperter også professionelle sikringsinstallatører. Derfor har vores sikringseksperter samlet deres 7 bedste råd til at sikre dit hjem, og bevare julefreden.

2 låse på døren


1. To forsikringsgodkendte låse pr. dør

Med stærke og sikre låse på dine døre mindsker du risikoen for ubudne gæster i hjemmet. En optimal dørsikring har to godkendte låse. Gennemgå dine døre og find ud af, hvor der skal nye eller flere låse på. Det anbefales at skifte låsen, hvis den er mere end 10 år gammel. Er du i tvivl om hvilke låse du skal vælge, for at sikre de er forsikringsgodkendte, kan du altid kontakte en låsesmed og få vejledning. Du kan vælge at få en låsesmed til at montere låsene, eller selv give dig i kast med et ”gør det selv” projekt. Det er dog vigtigt at få monteret låsene korrekt for ikke at gå på kompromis med sikkerheden.

 

 

Vindueslås

2. Få monteret vindueslåse

Vidste du at 50% af alle indbrud bliver begået gennem vinduet? Derfor er det ofte ikke nok bare at lukke vinduet for at holde tyven væk. KEYPARTNER anbefaler at montere vindueslåse på dine vinduer, for at gøre tyvens arbejde bare en tand sværere. Gennemgå dine vinduer og vurder om det vil være smart at montere en lås på dem. Du kan vælge at få monteret vindueslåse af en professionel låsesmed eller gøre det selv. ABUS vindueslåse og hasper er et populært valg, da låsen har et diskret design og generelt er enkel at bruge.

 

 

Skinne på dør

 

3. Sæt udvendig sikkerhedsskinne på udadgående døre

Udover hoveddøren er det vigtigt ikke at glemme andre døre i hjemmet, som for eksempel en terrassedør. Tyven vil hurtigt finde den indgang til huset, der er dårligst sikret. Er terrassedøren ikke sikret er den en oplagt indgang for tyven. For at forhindre at tyven kan få et koben indimellem døren og ramme, anbefaler KEYPARTNER at du monterer en sikkerhedsskinne på terrassedøren.

 

 

 

Tyverialarm

4. Tyverialarm i hjemmet

Det er tidligere blevet påvist at alarmer har en afskrækkende effekt på indbrudstyve. Et alarmklistermærke i vinduet kan få tyvene til at tabe modet, sommetider, før de overhovedet er brudt ind. Selvom alarmer ikke er en garanti mod indbrud, så har de en forebyggende effekt. Tyverialarmer sætter tyven under tidspres, fordi de skaber larm og opmærksomhed. På den måde er de med til at minimere skaden ved et indbrud.

 

 

 

Nabohjælp er effektiv indbrudssikring

5. Bliv medlem af nabohjælp

Nabohjælp har en positiv indvirkning på kriminaliteten i et nabolag. Det er derved en billig og effektiv måde at sikre sit hjem. Du kan nemt og hurtigt blive medlem ved at gå til www.nabohjælp.dk, oprette en profil og følge anvisningerne. Derefter vil du få tilsendt klistermærker, som du kan sætte op på din hoveddør.
Man skal ikke undervurdere godt naboskab, som et redskab til effektiv indbrudssikring. Ifølge Nabohjælp kan godt naboskab forebygge hvert 5. indbrud. Og som sidegevinst oplever beboere større tryghed. Om ikke andet lige kan du roligt spørge naboen om ikke de vil holde øje med din bolig, mens du er væk. Det kan gøre det sværere for tyven at vurdere hvorvidt huset er tomt eller ej.

 

 

6. Aflås garage og skurLås på garage

Garager er ofte dårligt sikret mod ubudne gæster, og rummer en guldgrube af remedier indbrudstyven kan tage i brug. Derfor er et godt og simpelt tip at sætte en lås på både skur og garage, inden du drager på ferie og efterlader tyvens foretrukne våben – koben og skruetrækker til friafbenyttelse.  Sørg derfor for, at din garage eller skur er aflåst med en solid lås eller hængelås.

 

 

 

belysning er god indbrudssikring

7. Udendørsbelysning

Indbrudstyven vil gerne have fred og ro til sit arbejde. Derfor bliver indbrudstyve typisk tiltrukket af stille og mørklagte huse, hvor de kan arbejde uforstyrret. Belysning ved hoveddøren har en præventiv effekt mod indbrud. Indbrudstyve foretrækker at kunne stå og lirke døren op i mørke. Belysning udenfor gør det samtidigt svært for tyven at gemme sig, og naboen kan lettere se, at der sker noget.

For få basører kan du selv installere udendørsbelysning, som tænder på bestemte tidspunkter eller via bevægelsessensorer. Men lad ikke udendørsbelysningen være tændt alene. Det er tydeligt at huset er tomt, når det er helt mørkt indenfor.

 

Bliv klogere på hvordan tyven tænker

KEYPARTNER tilbyder gratis sikkerhedstjek af dit hjem udført af en professionel sikringsinstallatør. Vores installatør rykker hjem til dig og gennemgår dit hjems risici. På den måde kan du blive klogere på hvordan tyven tænker, og hvad du kan gøre for at sikre dit hjem.
En optimal tyverisikring er nemlig tilpasset dit hjem, så den er præventiv, tryghedsskabende og en god investering. Kontakt KEYPARTNER for at høre mere.

Indbrudssikring af professionelle sikringsinstallatører

Vil du undgå at blive en del af den kedelige jule-indbrudsstatistik, så er det altså nu du skal gå i gang med at sikre dit hjem mod lange fingre.

KEYPARTNERs installatører hjælper gerne med montering af sikkerhedsløsninger, der er tilpasset netop dit hjem. Tøv ikke med at kontakte os, hvis du skal have sikret din bolig.

Derudover stiller vi med glæde vores erfaring og viden til rådighed. Har du nogen spørgsmål om indbrudssikre løsninger står KEYPARTNER klar til en uforpligtende snak.

 Alt hvad du skal vide om indbrudssikring

Hvordan kommer tyvene ind?

20 % gennem knuste ruder, 10 % gennem opbrudte vinduer, 15 % gennem terrassedøre, 7 % gennem hoveddøren, 6% gennem kælderdøren

Hvornår sker de fleste indbrud?

Højtider som jul og nytår er højsæson for indbrudstyve, da mange boliger står tomme i længere tid.

Hvad kan du gøre for at forhindre indbrud?

1. To forsikringsgodkendte låse pr. dør 2. Få monteret vindueslåse 3. Sæt udvendig sikkerhedsskinne på udadgående døre 4. Tyverialarm i hjemmet 5. Bliv medlem af nabohjælp 6. Aflås garage og skur 7. Udendørsbelysning

Hvilke krav stiller forsikringer til indbrudssikring?

Der kan være krav om særlige foranstaltninger. KEYPARTNER har styr på alle krav, der måtte være til låse, tyverialarm osv.