Skip to main content
Indbrud København

4 ud af 10 indbrud efterforskes ikke i København

Indbrudsramte københavnere må i mange tilfælde affinde sig med, at deres sag henlægges af politiet uden efterforskning. Særligt indbrud i erhvervsvirksomheder nedprioriteres af Københavns Politi.

I Danmark blev knap 30% af alle anmeldte indbrud i private hjem og erhverv henlagt i 2018, uden at blive efterforsket, skriver Jyllands-Posten.

En sag registreres som efterforsket, når der er foretaget en undersøgelse af gerningsstedet. Undersøgelsen indebærer opsamling af spor, DNA, fingeraftryk, afbrudsmærker og andet der kan være gavnligt i sagen.

LÆS OGSÅ: I disse kommuner er du i størst fare for indbrud!

16.000 anmeldelser henlagt i 2018

I flere tusinde sager ender mange dog ikke med at blive efterforsket. Tal fra Rigsadvokaten, som Jyllands-Posten har fået adgang til, viser at godt 16.046 anmeldelser blev henlagt forrige år.

København ligger dog over landsgennemsnittet, da 40 ud af 100 indbrud henlægges uden efterforskning af Københavns politi.

Årsagen til de mange henlæggelser skyldes manglende ressourcer hos Politiet. Til Jyllands-Posten siger Formand for politiforbundet, Claus Oxfeldt: ”Vi lægger sager til side, som kunne være opklaret, hvis vi havde ressourcerne til at gøre det”.

Indbrud i virksomheder nedprioriteres

Ovenstående tal dækker over indbrud i private hjem og virksomheder. I artiklen fremgår det at indbrud i virksomheder nedprioriteres, da der ofte er tale om gerningssteder, hvor mange personer færdes ind og ud. Hvilket medfører at spor ødelægges.

Ved indbrud i private hjem undersøges gerningsstedet i langt største tilfælde.

Hvad kan du gøre for at sikre din virksomhed?

Heldigvis kan du gøre meget for at undgå ubudne gæster i din virksomhed ved at installere den rette indbrudssikring.

Alarmsystem

Få installeret et alarmsystem af en godkendt ISO certificeret installatør. Med den rette alarm bliver en vagtcentral alarmeret med det samme. Samtidig er et alarmsystem med til at stresse tyven.

LÆS OGSÅ: Undgå indbrud i virksomheden med alarmsystem

Videoovervågning

Med videoovervågning kan du kontrollere hvem, der befinder sig i virksomheden hele døgnet. Udendørs videoovervågning i virksomheder er typisk med til at forebygge indbrud, og en god hjælp hvis skaden skulle ske. Det er vigtigt at kameraerne er af god kvalitet, så personer tydeligt kan identificeres. Samtidigt bør virksomheden skilte med overvågning, for at gøre bygningen mindre attraktiv for indbrudstyven.

LÆS OGSÅ: Videoovervågning til erhverv

Indbrudssikring med videoovervågning
Videoovervågning er en effektiv måde at sikre sin virksomhed mod indbrud. KEYPARTNER er forsikringsgodkendt montør.

Tågesikring

Tågesikring er et godt præventivt redskab, men i særdeleshed effektivt til minimering af tyveri. Få sekunder efter det måtte lykkes en tyv at bryde ind, vil rummet blive fyldt med tåge, der gør det vanskeligt for tyven at orientere sig og derved fuldføre et indbrud.

Låsesystem

Nye låse gør det markant sværere for tyven at få adgang til virksomheden. Med det rette sikkerhedsniveau kommer tyven gevaldigt på arbejde, hvis vedkommende vil forsøge at dirke låsen op. Et nyt låsesystem øger således sikkerheden i virksomheden væsentligt.

LÆS OGSÅ: Skal I vælge et mekanisk eller elektronisk låsesystem

Adgangskontrol

Adgangskontrol giver fuld kontrol over hvem, der færdes i virksomheden. Det elektroniskesystem giver overblik over hvem, der har adgang til hvilke døre og hvem der kan bevæge sig bestemte steder i bygningen. Hvis en nøgle mistes, bør man med et mekanisk låsesystem omlægge hele systemet for at bevare sikkerhedsniveauet. Dette kan undgås med adgangskontrol, uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det er nemlig muligt løbende at redigere og spærre brugeradgange.

LÆS OGSÅ: Adgangskontrol giver fleksibilitet og øger sikkerheden

Hvilken løsning er den rette for dig?

KEYPARTNER kan rådgive dig til hvordan du sikrer dine lokaler bedst mod indbrud. En optimal tyverisikring er nemlig tilpasset din virksomhed, så den er præventiv, tryghedsskabende og en god investering for dig.

Vil du have et sikkerhedstjek?

KEYPARTNER tilbyder gratis sikkerhedstjek af dit hjem eller virksomhed udført af en professionel sikringsinstallatør. Det betyder at vi rykker ud til dine lokaler og gennemgår dine risici. På den måde bliver du klogere på hvordan tyven tænker og hvordan din virksomhed skal sikres.

Vil du blive klogere på hvad du kan gøre for at sikre dit hjem eller forretning bedre? Så tøv ikke med at kontakte os.