Skip to main content

Rekord lavt antal indbrud i 2019 – men danskernes indbrudssikring kan blive bedre

Hvert år oplever tusindvis af danskere indbrud i deres private boliger og virksomheder. I 2019 modtog politiet ikke mindre en 24.553 anmeldelser om indbrud i private hjem. Dette er dog en væsentlig nedgang sammenlignet med tidligere år. Men kurven skal endnu længere ned!

Stadig stort antal indbrud i Danmark

Antallet af indbrud i private hjem ligger relativt højt i Danmark. 2019 har dog været rekordlavt i forhold til tidligere år og vi har oplevet et fald på 14,6% sammenlignet med året før. Det går altså den rigtige vej, men det gennemsnitlige antal indbrud per. 10.000 indbyggere er på ca. 42, hvilket er alt for højt.

Der er dog nogle kommuner som er langt mere udsatte end andre. Tal fra Danmarks statistik belyser at de 10 hårdest ramte kommuner faktisk står for 1/3 af det samlede antal indbrud.

Det vil nok ikke overraske mange at den største andel af indbrud begås i de større byer, men det betyder ikke at de mindre kommuner er en del af indbrudsstastistikken. Dog er det benævnelsesværdigt at fremhæve at 6 af de mest indbrudsramte kommuner i top-10,  er placeret nord for København.

1. Hørsholm

105 indbrud pr. 10.000 indbyggere
2. Rudersdal 103 indbrud pr. 10.000 indbyggere
3. Dragør 103 indbrud pr. 10.000 indbyggere
4. Gentofte 88 indbrud pr. 10.000 indbyggere
5. Gladsaxe 83 indbrud pr. 10.000 indbyggere
6. Lolland 78 indbrud pr. 10.000 indbyggere
7. Allerød 77 indbrud pr. 10.000 indbyggere
8. Helsingør 72 indbrud pr. 10.000 indbyggere
9. Lyngby-Taarbæk 72 indbrud pr. 10.000 indbyggere
10. Herlev 71 indbrud pr. 10.000 indbyggere
Landsgennemsnit: 42 indbrud pr. 10.000 indbyggere

På trods af et lavere antal af indbrud i 2019 skal vi danskere blive bedre til at sikre vores hjem. Det er nemlig nøglen til at undgå indbrud, mener Britt Wendelboe fra Bo Trygt.

Indbrudssikring gør det sværere for tyven

Det lave antal af indbrud i private hjem i 2019 skyldes ifølge Britt Wendelboe fra Bo Trygt især at danskerne er blevet bedre til at indbrudssikre deres hjem.

Til Berlingske siger hun blandt andet: ”Det hjælper at styrke husets modstandskraft, altså vinduer og døre, så det tager tid og larmer at komme ind. Det hjælper også at sætte udendørs lyssensorer op. Så opdager naboerne det også”.

Det har altså en positiv effekt på indbrudsstatistikken at indbrudssikre sit hjem med blandt andet nye låse, vindueslåse osv.

LÆS OGSÅ: Indbrudssikring af din bolig

Vinduessikring med vindueslåsCode handle vindueslås

En stor del af indbrud bliver begået igennem vinduet. Derfor er det en god ide at montere vindueslåse for at sikre sig.

Kend tyvens mønster

Som låsesmed har man ofte behov for at sætte sig i tyven sted, når man skal indbrudssikre boliger. Det er nødvendigt for at kunne sikre sig bedst muligt mod lange fingre.
Derfor er det godt at kende til tyvens mønster:

  • Tyven slår ofte til i vintermånederne og ferieperioder
  • Tyven slår enten til i begyndelsen af en arbejdsdag eller i de tidlige aftentimer
  • Hovedstaden står for den største andel af indbrud
  • Boliger med højere ejendomsvurdering har højere risiko for indbrud
  • 1/3 af indbrud i boliger sker der i den efterfølgende måned i en anden bolig i nærområdet
  • Tyven rejser i gennemsnit 41 km til indbrudsadressen
  • Indbrud i lejligheder sker typisk i stueetagen

De bedste råd til en sikker ejendom 

Vi ønsker alle at sikre vores hus, lejlighed, fritidshus eller virksomhed mod tyven. Heldigvis findes i dag mange smarte løsninger til at sikre, at dit hjem ikke bliver en del af næste års indbruds-opgørelse. Disse nye systemer kan effektivt bidrage til en mere sikker – og derved tryg – hverdag, hvor man kan forlade huset med ro i maven. Det er altid en god idé at installere sikringssystemer, hvor der findes værdifulde ejendele. Her på siden kan du finde nogle professionelle anbefalinger til sikring af henholdsvis private hjem og virksomheder.  

LÆS OGSÅ: Undgå indbrud i virksomheden med alarmsystem

Sådan sikrer du dit private hjem

En tyverisikring i form af et alarmsystem, elektronisk dørlås eller lignende kan øge sikkerheden i dit hjem mærkbart. De nye systemer på markedet leverer særlig høj modstand, og du kan desuden nyde de smarte brugsløsninger, der følger med. Det indbefatter f.eks. alarmsystemer, der kan aktiveres vi en app til smartphones, hvorfor man kan slå alarmen til og fra på lang afstand. Med de nye elektroniske låsesystemer med kode behøver man ej heller bekymre sig om at huske nøglen, når man er på farten – døren låser altid, og du kommer ikke til at efterlade en åben dør.  

LÆS OGSÅ: Sikkerhed i top med tyverialarm

Sådan sikrer du din virksomhed

Også danske virksomheder er udsatte for tyveri og indbrud. Sikringssystemer som tågesikring, dna-spray og lignende er effektive, når tyven allerede er inde, men der findes også en del metoder til at holde tyven ude. Det kan f.eks. være ved brug af elektronisk adgangskontrol, hvor virksomheden opnår fuld kontrol over, hvem der kommer og går – det giver altså mulighed for at overvåge alt trafik i bygningen. Systemet gør det også nemt at tilpasse hver enkelt medarbejders personlige muligheder samt at tage højde for ændringer i personale og lignende, da ændringer nemt kan foretages på en PC. Adgangskontrolsystemet kan endvidere integreres med andre sikringssystemer, så man opnår en komplet og dækkende løsning.  

LÆS OGSÅ: Adgangskontrol skaber fleksibilitet og øger sikkerheden

Tågesikring i butik

Tågesikring sikre at når en alarm udløses fyldes rummet på få sekunder med en tæt tåge, som gør tyvens arbejde umuligt.

Indbrudssikring er dit bedste våben

Mangelfuld indbrudssikring er en af de væsentligste årsager til at danske boliger rangerer allerøverst i den europæiske indbrudsstatistik. Selvom indbrudsraten er faldende, er den forsat meget høj sammenlignet med resten af Europa. Der indtager Danmark en desværre en klar førsteplads for antal af indbrud pr. indbygger. Derfor er meldingen klar – få indbrudssikret dit hjem!

Skal eksperterne indbrudssikre dit hjem eller virksomhed?

Hos KEYPARTNER arbejder vi hver dag for at øge sikkerheden i hjem og virksomheder i København og omegn. Vi tror på, at de rette sikringssystemer effektivt kan nedbringe antallet af indbrud i vores lokalområde. Er du interesseret i at høre mere om, hvordan et effektivt sikringssystem – som for eksempel elektronisk adgangskontrol – kan hjælpe dig til en mere tryg hverdag, er du velkommen til at kontakte os på 70 87 95 35 eller info@keypartner.dk. Vi hjælper dig gerne med at finde den helt rette sikkerhedsløsning.