Skip to main content
Låsesmed giver rådgivning

Låsesmedens bedste tips til private boligejere og boligforeninger

I dette indlæg vil vores låsesmede give deres 8 bedste (og simple) tips til den private boligejer eller boligforeningen. De fleste af tippene kan du hurtigt selv implementere, for enten at optimere din boligs sikkerhed eller for at optimere arbejdsgangen i boligforeningen.

Tip nr. 1 Slip for at ændre navneskiltet på dørtelefonen

Tip til boligforeningen - slip for at ændre navne på dørtelefonen

Dette tip henvender sig nok i særliggrad til boligforeningen. Vores låsesmede oplever ofte når de kommer ud til en boligforening for at skifte eller reparerer en dørtelefon, at beboere selv eller viceværten har påklistret navne på dørtelefonen. Det ser ofte sjusket ud og holder ikke i længden. Dette tip er ganske simpelt. Ved kun at skrive etage og dør kan I slippe for at skulle skifte navneskiltet løbende. På den måde sikres et ensartet udtryk ved til- og fraflytning af lejemål. Derved er der også lidt mindre vedligeholdelse til viceværten.

LÆS OGSÅ: Dørtelefon og porttelefonanlæg i København og omegn

 

Tip nr. 2 Kend til sikkerhedsniveauet af din nøgle

Mange danske hjem har installeret usikre låse, som er nemme for tyven at bryde op. Det er ikke til at spotte med det blotte øje på din lås, hvor sikker den er. Det kan du derimod afgøre ved at tage et kig på din nøgle. Du kan kende en usikker lås på at dens nøgle har et rundt hoved. Denne nøgle har kun 5 stifter. Denne type nøgle kan frit kopieres og generelt er det nemt for tyven at dirke låsen op. For at optimere din sikkerhed bør du få monteret en lås, hvor den tilhørende nøgle har et trapezformet udseende og med et ovalt og rundt hul.

LÆS OGSÅ: Dørlås

5-stiftet nøgle med lavt sikkerhedsniveau 6-stiftet nøgle med lavt sikkerhedsniveau til lås til hoveddør 6-stiftet nøgle med bedre sikkerhedsniveau til lås til hoveddøren6-stiftet nøgle med højt sikkerhedsniveau. perfekt til lås til hoveddøren


Tip nr. 3 Hold dine låse vedlige

Låse serviceUdendørslåse bør efterses hvert 6 måned, da de er mere udsatte for vind og vejr. Med pleje og vedligeholdelse forlænges dine låses levetid væsentligt. De ruster ikke og sætter sig ikke så nemt fast. Låse der ikke bliver smurt er tilbøjelige til at gå i stykker og miste deres evne til at holde ubudne gæster ude. Du bør derfor rense og smøre cylindre og finmekanik i låsen. Når støv og snavs fjernes holder låsen bedre. Derudover fjernes fugt fra låsens indre dele, så den ikke ruster. KEYPARTNER anbefaler at anvende Ruko og ABUS låsesmøremiddel specifikt til låse. Der må aldrig anvendes grafit, olie eller fedtstof i cylinderen. Jævnlig vedligeholdelse sikrer, at din lås virker let og uden problemer hele året rundt.

LÆS OGSÅ: Trænger din dør til udskiftning af lås?

 

Tip nr. 4 Få lavet fast serviceeftersyn i boligforeningen

Serviceaftale af låsEndnu et tip til boligforeningen. Husk at få tegnet en serviceaftale til jeres låse, adgangskontrol, dørtelefon eller dørautomatik. Det gør det hele meget nemmere.
Vi kommer nemlig ikke uden om at vejrskifte kan give skader, slitage og skabe unødvendige problemer for brugerne. For at fange skaderne i opløbet og for at jeres installationer holder bedre anbefaler vores låsesmede et eftersyn hvert halve år. Med en fast serviceaftale hos KEYPARTNER er I sikret, at jeres døre fungerer hele året. Ved et serviceeftersyn vil KEYPARTNERs låsesmed eftergå alle installationer, smøre alle bevægelige dele, fastgøre hængsler, skruer osv. Og funktionsteste installationen. Netop for at fange eventuelle skader i opløbet.

LÆS OGSÅ: Serviceaftale af sikkerhedsløsning


Tip nr. 5 Husk håndværkerfradrag på din alarminstallation

håndværkerfradrag på alarminstallation

Hvis du ikke allerede vidste det kan du få fradrag på installationen af dit alarmsystem. Med boligjobordningen der trådte i kraft i 2018, er det muligt at få skattefradrag på håndværksydelser foretaget i hjemmet. Med andre ord betyder det at du kan få fradrag for op til 12.500 har arbejdsløn til håndværkerydelser. Herunder lønnen til en låsesmed for monteringen af et alarmsystem. Det betyder at indbrudssikring ikke længere behøves at være en omkostningsfuld affære for dig eller du skal ud og lege gør-det-selv-mand. Med en professionel installation er du sikret at dit hjem er indbrudssikret og der er taget højde dit hjems indretning.

 

 


Tip nr. 6 Få monteret vindueslåse

Vinduessikring med lås

Vi forsætter vores fokus på indbrudssikring. Sagen er nemlig at mange vinduer i danske husstande slet ikke er sikret godt nok. Hele 50% af alle indbrud bliver nemlig foretaget gennem vinduer. Derfor er vores låsesmeds syvende tip i rækken at du bør få monteret vindueslåse på dine vinduer. Generelt er Vindueslåse, forstærkede hasper, tyverialarmer og mekaniske låse er med til at sikre din husstand bedre og skræmme indbrudstyvene væk.

LÆS OGSÅ: Vindueslåse

 

 

Tip nr. 7 Bliv medlem af nabohjælp

Nabohjælp er effektiv indbrudssikring

En anden hurtig og ikke mindst nem måde, hvorpå du kan skabe sikkerhed og tryghed i hjemmet er ved at blive medlem af nabohjælp. Man skal bestemt ikke undervurdere et godt naboskab. Analyser viser at nabohjælp har en positiv effekt på kriminaliteten i et nabolag. Ifølge nabohjælp selv kan et godt naboskab forebygge hvert 5. indbrud. Det er altså en billig og effektiv måde at sikre dit hjem på. Du kan hurtigt oprette dig på Nabohjælp.dk

LÆS OGSÅ: Indbrudssikring af din bolig

 

 

Tip nr. 8 Få hjælp af låsesmeden

Rådgivning om låsepleje
Har du spørgsmål vedrørende låsesystemer, dørtelefoner, adgangskontrol, dørautomatik eller indbrudssikring er du altid velkommen til at spørge eksperterne – helt gratis. Vores låsesmede står altid til at klar til at rådgive og vejlede dig i denne retning, hvis du skal have eller interesseret i en af ovenstående installationer. Så er du i tvivl om hvilken lås du bør få monteret i dit hjem eller virksomhed, så tøv endelig ikke med at give os et kald.

LÆS OGSÅ: Har du brug for en låsesmed til erhverv?

 

Vi håber vores 8 tips kan hjælpe dig med at optimere din sikkerhed i hjemmet eller i boligforeningen. KEYPARTNER står som sagt altid til rådighed med vejledning til dit næste låse eller sikringsprojekt.