Skip to main content
adgangskontrol

Hvad laver en låsesmed egentlig?

Udover at komme borgere til undsætning når de har været uheldige at låse sig ude, så ved mange danskere egentlig ikke hvad en låsesmed laver. En låsesmed kan nemlig meget mere end bare at pille gamle låse ud og sætte nye i. Bliv klogere på hvad du kan bruge en låsesmed til her.

Meget mere end låsearbejde

Låsesmede kan komme ud for at hav af forskellige opgaver. Mange opgaver er oplukninger, omlægning af låse og montering af nye låsesystemer. Men en stor del af låsesmedens arbejde består af at sikre folks hjem mod indbrud. Indbrudssikring er essentielt for både private og virksomheder, da det handler om familien og medarbejdernes tryghed i ejendommen.

Men det er meget forskelligt hvad den enkelte låsesmed specialiserer sig i. Hos KEYPARTNER er det vigtigt for os at tilbyde de bedste løsninger, så vores kunders hjem eller virksomhed sikres bedst muligt. Derfor har vi i høj grad specialiseret os i mere tekniske og avancerede opgaver.  Og med dette indlæg vil vi give et overblik over de løsninger vi kan hjælpe dig med, som din låsesmed.

Hvad kan du, som privat, bruge en låsesmed til?

Udover at komme dig til undsætning, hvis du en dag har glemt eller mistet din nøgle, kan en låsesmed hjælpe dig med sikre dit hjem og kære mod ubudne gæster. En stor del af låsesmedens arbejde hos private består i at montere effektive sikkerhedsløsninger, så hele familien kan føle sig tryg og sikker. Vi ved nemlig hvor ubehageligt det er at være udsat for indbrud, derfor er en af vores fornemste opgaver at indbrudssikre boliger.

LÆS OGSÅ: Få sikret dit hjem af KEYPARTNER – Låsesmed i København

Låsearbejde

Som du måske lidt forventede kan du bruge en låsesmed til at udskifte dine låse. En låsesmed ved præcis hvilke låse, der passer på dine døre og hvilken lås du skal vælge for at være garanteret en optimal sikring, som er forsikringsgodkendt. Samtidigt slipper du for at lege gør-det-selv-mand og måske gå på kompromis med familiens sikkerhed.

En låsesmed kan også rådgive dig til hvornår låsen egentlig skal skiftes eller hvorvidt en omlægning af låsen er nok. En omlægning er en billig måde at øge sikkerheden, hvis du ikke helt har styr på hvem, der har adgang til din bolig.

Er du i tvivl om hvor sikker din lås er? Hvilken lås du skal vælge til dine døre? Hvilke låse der er forsikringsgodkendt? Så ta’ du roligt fat i en låsesmed og få svar alle de spørgsmål du måtte have af en sand låseekspert.

LÆS OGSÅ: Dørlås

Elektroniske låse

Som i nærmest alle brancher er låsesmeden nødsaget til at følge med den teknologiske udvikling. Derfor kan låsesmeden installere smarte elektroniske låse, der hjælper dig til en fleksibel og tryggere hverdag. Måske har I haft problemer derhjemme med mistede nøgler, så kan en elektronisk lås være en smart løsning fordi man netop slipper for at rende rundt med en fysisk nøgle. På den måde kan I slippe helt for bøvlet med at lede efter nøgler, eller omlægge systemet hvis en nøgle mistes. Hvis andre skal have adgang, kan koden nemt ændres og gives videre – uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Samtidigt er der ingen risiko for at din hoveddør bliver dirket op i nattens mulm og mørke. Nogle tror at det er nemt for tyven at aflæse for eksempel kodelåse, men den myte vil vi gerne aflive. Og skulle du have mistanke om at koden er blevet aflæst, kan du hurtigt og nemt ændre den.

LÆS OGSÅ: Elektronisk dørlås

Indbrudssikring

Med mange indbrud i Danmark er det også blevet essentielt for låsesmeden at hjælpe med at forhindre indbrud i private hjem. Til det formål findes, der et hav af mekaniske og elektroniske løsninger, som rummer alt fra låse, vindueslåse, tyverialarmer og videoovervågning. En låsesmed kan hjælpe med at klarlægge hvilke løsninger, der vil være fordelagtige at implementere i dit hjem i kampen mod indbrudstyven.

LÆS OGSÅ: Indbrudssikring af din bolig – hold tyvene væk med tyverisikring

montering af alarmsystem

Tyverialarm

Som du måske allerede nu har forstået, laver en låsesmed altså meget mere end bare låsearbejde. En af de tekniske og avancerede opgaver en låsesmed ofte laver er at montere tyverialarmer hos private. Det er nemlig ikke bare lige at smække det bedste og billigste system op. I hvert fald ikke hvis du vil have hjemmet optimalt sikret.
En låsesmed har styr på hvilket alarmsystem, der er forsikringsgodkendt, og skræddersyr tyverialarmløsningen til din bolig, indretning og behov. En låsesmed har nemlig indgående kendskab til hvordan en indbrudstyv manøvrerer i private hjem og ved lige akkurat, hvor det vil være fordelagtigt at placere sensorer og andet. En låsesmed kan med andre ord være med til at kortlægge dit hjems risici.

LÆS OGSÅ: Sikkerhed i top med tyverialarm

Videoovervågning

Overvågningskameraer er for længst blevet tilgængelige for alle, der vil holde øje med hvad der sker omkring deres hjem. Som et element i indbrudssikring tilbyder nogle låsesmede montering af videoovervågning hos private. Udbuddet af overvågningskameraer til private er temmelig uoverskueligt, men heldigvis kan vi som låsesmed hjælpe dig til hvilket kamera du skal vælge, hvor de skal placeres for at være effektive og lovlige.

LÆS OGSÅ: Føler du dig sikker i dit hjem? Få videoovervågning til privaten

Videoovervågning hos LH træbyg

Indbrudsskade

Skulle du have være så uheldig at få ubudne gæster på besøg, kan låsesmeden hurtigt komme dig til undsætning. En låsesmed kan hjælpe med en hurtig her og nu sikring, når du skal have akut skadeshjælp, men også hjælpe med langtidssigtet indbrudssikring. KEYPARTNERs låsesmede rykker ud til akut opgaver hele døgnet og foretager reparation af karme, sikring af smadret ruder, udskiftninger af døre, snedker arbejde, udskiftning af låse eller omlægninger.

LÆS OGSÅ: Har du haft indbrud?

Hvad kan du, som virksomhed, bruge en låsesmed til?

Som virksomhed kan du ligesom privatpersoner gøre brug af en låsesmed til mange forskellige løsninger. Låsesmeden kan hjælpe med alt i låsesystemer, låsearbejde og selvfølgelig agere som din sikringsinstallatør. Udover alle ovenstående løsninger, til private, kan en låsesmed til erhverv hjælpe med:

LÆS OGSÅ: Har du brug for en låsesmed til erhverv?

LÆS OGSÅ: Slip for stort nøglebundt 

Dørtelefon

Nogle låsesmede kan hjælpe med at montere dørtelefoner i virksomheder eller boligforeninger. Dørtelefoner er igen et tiltag, der virker præventivt i forhold til kriminalitet, da det giver mulighed for at aflåse indgange, så kun beboere, medarbejdere eller besøgende kan komme ind i bygningen. KEYPARTNER arbejder i høj grad sammen med boligforeninger i forbindelse med montering af dørtelefoner. Hertil rådgiver vi boligforeninger om løsninger, kombinationsmuligheder og design.

LÆS OGSÅ: Dørtelefon og portelefonanlæg i København og omegn

Montering af dørtelefon

Tågesikring

En anden sikkerhedsløsning enkelte låsesmede har specialiseret sig i montering af tågekanoner i virksomheder. Tågesikring er en effektiv løsning til sikring af kontorer, lagerlokaler eller butikker. Din låsesmed kan rådgive dig til hvilken sikkerhedsløsning, der vil være den mest effektive til sikringen af din virksomhed.

Adgangskontrol

I dag efterspørger virksomheder i høj grad smarte metoder til at håndtere adgange i bygninger. Derfor kan nogle låsesmede hjælpe med at montere adgangskontrolsystemer i virksomheder, som giver fuld kontrol over hvem der har adgang til hvilke døre i bygningen. Derudover gør adgangskontrol det nemt at tilføje eller udelukke brugere. Igen et boost af sikkerheden i ejendommen.

LÆS OGSÅ: Adgangskontrol giver fleksibilitet og øger sikkerheden

Dørautomatik

Igen nøgleordet i låsesmedens arbejde er sikkerhed, optimering og tryghed. Derfor installere låsesmede dørautomatik i virksomheder og bygninger. Dørautomatik som gør hverdagen nemmere for dem der bruger bygningen. Vi rådgiver om løsningen og klarlægger hvorvidt det vil være fordelagtigt at supplere med andre tiltag, som dørtelefoner eller adgangskontrol.

LÆS OGSÅ: Find en elektronisk dørlukker, der passer til jeres behov

Låsesmeden hjælper dig til den rette løsning

Vi håber at du med indlægget har fået øjnene op for hvad man alt kan bruge en låsesmed til. Helt kort kan en låsesmed hjælpe dig med at finde den rette løsning i forbindelse med sikring af boligen eller virksomheden. KEYPARTNER lytter til dit behov og rådgiver dig med udgangspunkt i vores ekspertise og dine ønsker. Hvis du skal have sikret dit hjem eller virksomhed, så giv os et kald på 82828209 og vi hjælper dig med glæde videre i processen.