Skip to main content
Montering af alarm

Guide: 5 tips til at holde tyvene VÆK fra dit hjem

Danmark er hårdt ramt af indbrud

I mange år har antallet af indbrud i Danmark været højt. Statistikken taler sit eget tydelige sprog: Blandt nabolandene England/Wales, Holland, Tyskland og Sverige er Danmark det land med den allerhøjeste indbrudsrate. Danmark er altså ikke det land med flest indbrud i alt, men det land med flest indbrud pr. indbygger. Med andre ord er det os danskere, der har størst risiko for at få besøg af de ubudne gæster.

Det viser en analyse fra Det Kriminal Præventive Råd. Ifølge analysen havde Danmark i 2015 en indbrudsrate på ca. 5,8 (dvs. at 0,58 % af befolkningen havde haft indbrud), mens indbrudsraten for Holland og England/Wales var nede på ca. 3,6, og for Sverige og Tyskland helt nede på ca. 2,2.

Heldigvis kan du selv gå til kamp mod indbrud ved at indbrudssikre dit hjem!

LÆS OGSÅ: I disse kommuner er der størst fare for indbrud

5 Tips til at holde tyven væk

Vi ønsker alle at sikre vores hus, lejlighed, fritidshus eller virksomhed mod tyven. Heldigvis findes i dag mange smarte løsninger til at sikre, at dit hjem ikke bliver en del af næste års indbruds-opgørelse. Hos KEYPARTNER er vi specialiseret i at rådgive og hjælpe borgere med at tyverisikre deres hjem, og vores mission er at få Danmarks indbrudsrate endnu længere ned. På den måde kan vi forhåbentlig komme til at klare os bedre end nabolandene i indbrudsstatistikkerne – frem for at ligge allerværst.

For at sikre en positiv udvikling har vi udarbejdet denne guide, der giver dig 5 tips til at sikre dit hjem mod indbrud. Følger du disse tips, mindsker du altså risikoen markant for et indbrud i din bolig.

De fem tips kan deles op i to typer: Tip 1-3 hjælper dig med at gøre det besværligt for tyvene at begå indbrud, hvor tip 4 og 5 har en rent præventiv effekt i forhold til indbrud.

1. Få vindueslåse

Vidste du, at 50 % af alle indbrud sker gennem vinduer? Det skyldes bl.a., at vi har en tilbøjelighed til ikke at sikre vores vinduer lige så godt, som vi sikrer vores døre. Du bør derfor gøre dine vinduer indbrudssikre ved at få monteret vindueslåse. Vindueslåse af mærket Lindrucker er nogle af de bedste på markedet. De kan nemlig monteres i både træ, plastik- og aluminiumsvinduer, og det er ligegyldigt, om vinduet er sidehængt, topstyret eller sprosset.

 

LÆS OGSÅ: Vinduesikring/Sikring af vinduer

 

2. Styrk din terrassedør

terrassedørMange indbrud sker gennem terrassedøre. Disse er nemlig typisk udadgående og derfor nemmere at bryde op. Det er derfor vigtigt, at du indbrudssikrer terrassedøren, og det bør du gøre ved enten at få kode- eller cylinderlås på dit dørgreb. Fordelen ved det er, at tyven ikke kan smadre ruden og åbne døren.

Du bør samtidig indbrudssikre din terrassedør ved at få påmonteret en udvendig sikkerhedsskinne (se billedet), da denne forhindrer tyven i at bruge koben/skruetrækkere mm. til at komme ind mellem dør og karm og bryde døren op.

LÆS OGSÅ: Sikring af terrassedør

 

 

 

 

 

3. Udskift dit slutblik med et sikkerhedsslutblik på din hoveddør

slutblikHar din hoveddør et almindeligt slutblik, bør du udskifte dette med et sikkerhedsslutblik, da dette vil øge brudsikkerheden. Et sikkerhedsslutblik kan nemlig modstå et fronttryk på 700 kg og et sidetryk på 500 kg, hvilket gør det langt sværere for tyven at brække dørkarmen i stykker.

Husk, at det er vigtigt at slutblikket er korrekt fastgjort, da en stor del af låseenhedens samlede styrke ligger i slutblikket.

 

 

 

 

4. Få en tyverialarm

Jablotron alarmsystem

 

 

En tyverialarm er en rigtig effektiv måde at sikre dit hjem mod indbrud på. Alarmen forhindrer ikke tyven i at komme ind, men har først og fremmest en forebyggende effekt: Når du sætter alarm-klistermærkerne op, vil tyven ofte genoverveje, om det nu også er en god idé at gå på rov i dit hjem. Skulle tyven alligevel tage chancen – eller overse klistermærket – vil vedkommende samtidig højst sandsynligt hurtigt komme på andre tanker og forsvinde, så snart når alarmen går.

LÆS OGSÅ: Sikkerhed i top med tyverialarm

 

 

 

 

5. Få videoovervågningIndbrudssikring med videoovervågning

Ligesom en tyverialarm er videoovervågning en præventiv løsning til indbrudssikring, som kan være rigtig effektiv. Inden tyven bryder ind i hjemmet, vil vedkommende se klistermærket, der fortæller, at hjemmet er overvåget. Det vil formentlig betyde, at tyven overvejer en ekstra gang, om indbrud nu også er en god idé.

LÆS OGSÅ: Føler du dig sikker i dit hjem? Få videoovervågning til privaten

 

 

Hvor sikkert er dit hjem?

KEYPARTNER tilbyder gratis sikkerhedstjek af din bolig. Få gennemgået dit hjem med en professionel sikringsinstallatør og få klarlagt dit hjems risici. Bliv klogere på hvordan tyven tænker og hvordan du kan sikre dig, så du kan undgå at blive en del af den kedelige indbrudstatistik.

Vi monterer hurtigt og nemt ovenstående løsninger i dit hjem eller rådgiver dig til en anden løsning, der passer specifikt til din ejendom. KEYPARTNER rykker ud i Nordsjælland, Bagsværd, Brønshøj, Charlottenlund, Frederiksberg, Glostrup, Hellerup, Herlev, Hvidovre, Nørrebro, Rødovre, Søborg, Valby, Vanløse, Vesterbro og Østerbro 

House vector created by freepik – www.freepik.com