Skip to main content
Indbrud gennem vindue, du kan sikre dig med vindueslås

Tyverisikring af vinduer / indbrudsikring af vinduer

Vidste du at 50% af alle indbrud bliver begået igennem vinduet? Og det tager kun tyven ét minut at bryde et vindue op, og ikke mere end fem til ti minutter på at rydde et hus. Denne artikel fra KEYPARTNER omhandler, hvordan du bedst kan sikre dine vinduer mod indbrud.

LÆS OGSÅ: Vidste du at 50% af alle indbrud sker gennem vinduer?

 Sådan får tyven adgang til din bolig

Et godt sted at starte når man skal indbrudsikre sit hjem er ved at gå en tur rundt om din bolig med tyvens øjne. Overvej hvor er de oplagte adgange til dit hjem? Herefter skal du se på hvilke tiltag du kan gøre dig, for at sænke tyven.

Det er selvfølgelig en god ide at sikre alle vinduer, men du kan også vælge at fokusere på de mest udsatte. Det er oftest vinduer i kælderniveau, bag tæt beplantning eller som vender mod haven.

Udover at sikre at dine vinduer lever op til de krav, der er ift. indbrudssikring er det en god ide at overveje, hvordan en indbrudstyv vil tvinge sig adgang gennem et vindue.

En tyv kommer oftest ind ad vinduet ved at:

 • Fjerne ruden ved at pille udvendige lister af
 • Borer vinduets træramme ud og fjerner vinduet
 • Knuse ruden
 • Bryde og åbne rammen med et koben eller andet værktøj

LÆS OGSÅ: Indbrudssikring af din bolig – hold tyvene væk med indbrudssikring

Indbrudstyvene skræmmes ikke nemt væk

Det er en myte at det ikke kan betale sig at gardere sig mod tyven, for hvis vedkommende vil ind – kommer han ind. Men det kan altså godt betale sig at tage nogle ekstra foranstaltninger, som gør tyvens arbejde bare en smule svære og forhåbentlig opgiver sit indbrudsforsøg.

Hvis indbrudstyven har tid og ro til at bryde ind i en husstand, er der meget få ting, der kan skræmme vedkommende væk. Høje hække, få naboer i nærområdet og et lydt område kan blandt andet give personen tid og ro til at bryde ind.

Der er dog effektive tiltag, der kan skræmme indbrudstyven væk. Den ene ting er, når naboer opdager indbruddet. I langt de fleste tilfælde vil dette resultere i, at indbrudstyven opgiver og stikker af fra ejendommen.

Et andet effektivt tiltag er tyverialarmer. Disse er gode at bruge, da de har en præventiv effekt: Alarm-klistermærkerne betyder ofte, at tyven vil genoverveje, om det nu også er smart at gå på rov i husstanden, velvidende at alarmen kan afsløre vedkommende.

Hvis indbrudstyven derimod ikke bliver opdaget og ikke er bange for tyverialarmer, anbefaler KEYPARTNER dette: Forstærk vinduerne så der ikke er mulighed for at bryde ind i husstanden gennem dem.

Hvordan sikrer du husstandens vinduer bedre?

vinduessikringVindueslåse

Mange vinduer i danske husstande er ikke sikret godt nok. Hvis ikke vinduerne er sikret, er det næsten lige så nemt for tyven at brække vinduet op, som det er at skære med en varm kniv i blødt smør.
For at holde indbrudstyvene væk, skal der mere til. Der skal monteres vindueslåse eller forstærkede vindueshasper. Vindueshasperne er nemlig ofte det første, der brydes op, når en indbrudstyv bryder ind i en husstand.
Med vindueslåse og forstærkede vindueshasper er hjemmet betydeligt bedre sikret mod indbrud, da disse vindueslåse kan modstå indbrudsforsøg med koben, hammer, metalbor og skruetrækker. Samtidigt er de testet til at modstå tryk/træk på ca. 650 kg. Normale vindueshasper kan brækkes op med skruetrækker efter 20 sekunders indbrudsforsøg, hvorimod forstærkede vindueshasper modstår over 11 minutters indbrudsforsøg. De 11 minutter er forskellen, der kan afgøre om tyven skaffer sig adgang, eller om tyven må opgive sit foretagende.
Ikke nok med at vindueslåse og forstærkede vindueshasper er yderst effektive – vindueslåsen har også en refleks monteret udadtil, så indbrudstyvene kan se, at det pågældende hjem er tyverisikret. Sikring af vinduer er et solidt bolværk mod indbrud.

Sådan sikrer du vinduet:

 • Monterer vindueslåse
 • Monter forstærkende vindueshasper
 • Forstærk vinduesrammer med jernplader eller dækskinner
 • Monter nokker ved hængslerne
 • Installer vindues gitre eller tremmer
 • Invester i en tyverialarm
 • Opgrader din mekaniske lås

Bliv klogere på i hvilke kommuner du er i størst fare for indbrud her.

Indbrudssikring med metalskinne på terrassedør

Vi sikrer ofte vinduerne sidst

Flere danskere får sikret dørene i husstanden, men glemmer ofte at sikre vinduerne, på trods af at 50% af alle indbrud sker gennem vinduer. Tidligere indbrudstyve fortæller også, at vinduer med større sikkerhedskrav er sværere at brække op og er et kæmpe problem for indbrudstyven. Hos KEYPARTNER er vi eksperter i at sætte os i tyvens sted og finde de punkter i din ejendom, som er særlige sårbare overfor Indbrud. Og vi oplever ofte, at en sikring af vinduerne er presserende.

Vindueslåse, forstærkede hasper, tyverialarmer og mekaniske låse er med til at sikre din husstand bedre og skræmme indbrudstyvene væk.

 

 

 

Vil I sikre jeres vinduer bedre?

Måske er det ikke en låsesmed du tænker på i første omgang når du tænker vindues- eller indbrudssikring. Men en af låsesmedens specialer er at sikre din bolig!

KEYPARTNER tilbyder Rukos, Assa Abloys samt Abus’ vindueslåse og forstærkede vindueshasper, der er blandt de sikreste på markedet. De kan monteres i træ-, plastik- såvel som aluminiumsvinduer. Det anbefales fra KEYPARTNER, at der installeres to vindueslåse i hvert vindue.

Vi kan installere vindueslåse for dig, hvis du bor i København og omegn. Nogle af de bydele, vi rykker ud til, er Nordsjælland, Bagsværd, Brønshøj, Charlottenlund, Frederiksberg, Glostrup, Hellerup, Herlev, Hvidovre, Nørrebro, Rødovre, Søborg, Valby, Vanløse, Vesterbro og Østerbro

Er du interesseret i et gratis sikkerhedstjek, så tøv endelig med at kontakte os. Vores låsesmed kan hjælpe med at indbrudssikre dit hjem eller virksomhed.